Posjet Ogulinu

Predstavnici Udruge Lima i Udruga Brlićevac su posjetile 9. Ogulinski festival bajki proteklog vikenda na poziv TZ Grada Ogulina. Kulturni „virus“ Ivanomanie se proširio i na Ogulin.

U dva dana vidjeli smo kako festival rade Ogulinci, upoznali dobre ljude i profesionalce, posjetili Kuću bajki o kojoj se toliko priča u posljednje vrijeme. U dva bajkovita dana vidjeli smo i posjetili mnogo sadržaja i događaja.

Ogulinski festival bajki se odvija na nekoliko punktova na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava i oko njega. Na Trgu se nalaze štandovi na kojima možete kupiti knjige po promotivnim cijenama, bojati lice motivima iz bajki, kupiti suvenire. U središtu je info punkt sa stalnom animacijom djece i odraslih. Tu se odvija i dio programa bajki.

Upravo u tom dijelu smo izložili naše ovogodišnje 3D radove koje je s djecom osnovnih škola izradio naš,slavonskobrodski umjetnik, Filip Mrvelj. Filip je tijekom Festivala u Ogulinu održao radionicu na otvorenom i oslikavao platno s motivima Regoča i Kleka.

Radovi su bili prava atrakcija i velik broj ljudi se fotografirao na njima. Druga scena se nalazila u obližnjem Frankopanskom kaštelu koji se nalazi nedaleko glavnog trga. U dvorištu, gdje su se odvijale i predstave, je poznata Ivanina kuća bajki, najnoviji projekt Grada Ogulina.

Kuća izvana ima tradicijski izgled idealno uklopljen u okuženje dvorca, ali u unutrašnjosti to je najmodernije uređen muzej s mnoštvom interaktivnog sadržaja!

Zahvaljujemo domaćinima koji su nas ugostili na najbolji način, posebno direktorici TZ Ankici Puškarić,a dogovorili smo okvirnu suradnju za zajedničke projekte.

Ogulinski festival traje 3 dana tijekom lipnja, a svima preporučujemo odlazak na ovo bajkovito putovanje, uz napomenu da je Kuća bajki Ivane Brlić – Mažuranić otvorena za posjetitelje tijekom cijele godine.

Herceg

Working as an executive at Clarus d.o.o. Organize events through NGO Lima. Specialties: Doing projects in next domains: sport, marketing know-how, music, culture, tourism...