CoolTour Lab

12/05/2018

Udruga marketinških aktivnosti „Lima“ provodi projekt pod nazivom CoolTour Lab koji je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja Umjetnost i kultura za mlade, skupina aktivnosti C.

Projekt traje 12 mjeseci a provodi se u razdoblju od 24. travnja 2018. do 23. travnja 2019. godine.

Cilj projekta doprinos socijalne uključenosti mladih (osobito mladih u nepovoljnom položaju) u BPŽ kroz jačanje njihovih komeptencija i i socijalnih i kreativnih vještina, kroz poboljšavanje i približavanje ponude kulturno – umjetničkih sadržaja za mlade do 25 godina u BPŽ te kroz motiviranje mladih za uključivanje u kulturno – umjetničke sadržaje i podizanje svijesti javnosti o postignućima mladih u području kulture i umjetnosti.

Radionice su besplatne za sve sudionike, a uključuju kreativno pisanje i čitanje, pripovijedanje bajki, svijet bloga, slikanje i crtanje, 3D slikanje, filmsku akademiju i radionicu fotografije.

Partneri na projektu su Udruga Marsonikon i Hrvatsko društvo kulturnog turizma.

Radionice će se uglavnom održavati subotama, a u ovoj školskoj godini će se početi s odvijanjem sljedećih radionica:

1. Mala Filmska Akademija (predavači Robert Knjaz, Goran Milić, Đelo Hadžiselimović, Stipe Božić, Silvio Stilinović…)
    Radionica se sastoji od 14 predavanja
    Početak je 19.5., a traje do kraja 11.mj
    Tijekom aktivnosti 3 grupe snimaju dokumentarni film vezan uz Slavonski Brod koji će se predstaviti na Festivalu 2019. godine
    Ograničen broj polaznika ima osiguran put na Motovun Film Festival
  2. Multi CoolTI (predavač: Domagoj Jakopović – Ribafish)
    Radionica se sastoji od 3 predavanja
    Početak: kraj svibnja
    Predavanja o blogovima i suvremenim mogućnostima kreiranja sadržaja
  3. Digital Storytelling (Udruga Vilinput)
    Pripovijedanje bajki
    1 radionica u trajanju od 5 dana uz pripovijedanje na Radiu 92
    Trajanje: 21.5. – 30.5. prema rasporedu koji ćemo objaviti uskoro

Sve ostale detalje ćemo objaviti uskoro, a radionice nastavljaju u 9. mjesecu ove godine.

Predstavljanje projekta Cooltour Lab | Photo credits: Posavska Hrvatska

Molimo sve zainteresirane da se prijave na mail: cooltourlab@gmail.com s naznakom za koju radionicu se prijavljuju, uz napomenu ciljane skupine (mladi do 25 godina, nezaposleni do 25 godina, osoba s invaliditetom ili pripadnik nacionalne manjine).

Herceg

Working as an executive at Clarus d.o.o. Organize events through NGO Lima. Specialties: Doing projects in next domains: sport, marketing know-how, music, culture, tourism...