Bike Adventures of Hlapich and Lima

Bike Adventures cover

 

Posljednja aktivnost Udruge Lima je suradnja s jedinim 3D Street Art umjetnikom Filipom Mrveljom.

Budući da je možda najveći brend Slavonskog Broda jedna od najvećih hrvatskih pisaca – Ivana Brlić – Mažuranić, projekt smo nazvali „Bike Adventures of Hlapich & Lima“, što aludira na naslov „Brave Adventures of Hlapich“ (Čudnovate zgode šegrta Hlapića).

Radi se nastavku priče gdje je Hlapić odrastao, slikar je, i ide na novo putovanje sa svojim prijateljem u potrazi za dobrim ljudima. Na putovanje se odlučio biciklom, a cilj je Toulon u Francuskoj, gdje se održava Street Art Festival na kojem Hlapić sudjeluje.

U pomoć su se našli već dobri ljudi koji pomažu, kao Giant Hrvatska koja nas je opremila s dva vrhunska bicikla (Bundaš i Biggie).

bb
U Hrvatskoj stajemo na sljedećim lokacijama: Hrvatska Kostajnica, Ogulin i Rovinj, a zatim kroz sjever Italije i jug Francuske dolazimo do Toulona.
Svakodnevne dogodovštine Hlapića i Lime pratite na društvenim mrežama:
Facebook: Udruga Lima; 3D Street Art by Filip Mrvelj
Twitter: Lima NGO, FilipMrvelj
Instagram: sokre10; filipmrvelj

Fica i Sokre

Cijelo putovanje se snima i radi dokumentarni film koji će se objaviti nakon dolaska. U tome će nam pomoći brodski redatelj Berislav Petrović, a Tin Horvatin i Udruga Zebrica će izraditi posebnu web stranicu Bike Adventures.
Projekt je pomogla i TZ Slavonskog Broda.

Brave Adventures počinje u utorak, 19.5., a ovim putem pozivamo sve u utorak u 7,00 sati u Urban Caffe Mojster (kod Majstora Lazonje) na kratko druženje prije početka putovanja gdje će se održati i kratka press konferencija.

Herceg

Working as an executive at Clarus d.o.o. Organize events through NGO Lima. Specialties: Doing projects in next domains: sport, marketing know-how, music, culture, tourism...