Bicikademija

Projekt Bicikademija predstavlja inovativni pristup promociji regije Slavonija kao idealne cikloturističke destinacije. Osnovni dio projekta čini internet platforma na kojoj se nalazi karta s 32 lokacije kulturne i prirodne baÅ¡tine regije Slavonija, odnosno pet slavonskih županija (Brodsko – posavska, Vukovarsko – srijemska, Osječko – baranjska, PožeÅ¡ko – slavonska i Virovitičko – podravska).

Platforma će u sklopu ove prijave biti i na engleskom jeziku (Bikademy).

Sam projekt je namijenjen domaćim i inozemnim cikloturistima. Klijenti se prijavljuju administratoru koji im otvara virtualni indeks sa 4 godine koje trebaju položiti. Svaka godina se sastoji od 8 lokaliteta koje trebaju obići biciklom, a kako bi ga položili, moraju se fotografirati na lokaciji sa svojim biciklom. Fotografiju šalju administratoru koji putem posebnim oznaka na lokacijama utvrđuje vjerodostojnost lokacije i odobrava ispit. Ispiti se polažu svojim redoslijedom i ne mogu s preskakati. Nakon svake godine turisti dobivaju nagrade, a nakon kompletne akademije nagrađuju se vrijednim darom i diplomom Akademije.

Za inozemne turiste bit će zadano 8 lokacija u minimalno 3 slavonske županije budući da je nemoguće obići 32 lokacije u 6 dana (koliki je prosjek vremena koje provodi cikloturist na nekom području).

Projekt je sufinanciran od Ministarstva turizma. Ostatak sredstava snosimo sami kao Udruga te putem raznih sponzora i donatora.

Bicikademija počinje 26.9.2014.

Datum: 19/09/2014